Satılık Arsa Piyasası

marmaris emlak ilanları

Gönenç Emlak Danışmanlık Şirketi 1994 yılında kurulmuştur

Marmaris Satılık Arsalar

Artık satılık arsa bulmak oldukça güç. 1/1000 lik uygulama panları tamamlanmış Marmariste problemli ya da çok yüksek fiyatla talep edilen parseller kaldı. Problem derken şuyulu, birbiri ile anlaşamayan hisseli, gibi arsaları işaret ediyoruz. Ancak, bunların dışında kalan ve sınırlı sayıda kalmış son Marmaris satılık arsa parselleri bağlı içi mevkiinde bulunmaktadır.

Ancak; taks 15%, kaks 30% inşaat oranları ile imar geçmiş olması doğal filtre etkisi ile bölgeyi korumuştur. İnşaatçıların yap-sat modeli burada risk gerektirdiğinden hızlı yapılaşma yaşanmamıştır.

Tamamen konut alanı ilan edilmiş, ticari inşaat kapsam dışı kalmıştır. 2000m2 üzerinde metraja sahip parsellerde turistik tesis için izin verilmiştir. Bu gün için bu metrajda yer nerede ise kalmamıştır. İdeal anlamı ile villalar bölgesi olarak anılan Bağlıiçi 'nde, bahçeli müstakil ev hayali olanlara uygun özellikler vardır.

Merkezden Siteler ‘e kadar 5km yolun sol tarafı T.T.A Turistik Tesis Alanı olup, konut inşaatı yasaklanmıştır. Yolun sağ tarafı ise konut ve ticari alandır. Sarıana ise son zamanlarda çekim alanı olarak dikkat çekmektedir. Belirttiğimiz bu bölgede, sorunlu arada kalmış parseller dışında, dönüşüm ile arsa elde etme yaşanmaktadır.

Sahil şeridine yakın, deniz manzaralı eski binalar hedeftir. Binaların yıkılması ile elde edilen arsalara yeni inşaatlar yapılmakta, önemli lokasyondaki inşaatlar genellikle tamamlanmadan rezervasyon edilerek satılmaktadır. Doğal dönüşüm sürecinin ne zaman tamamlanacağını bilmek kolay değildir. Bu süreç piyasa etkilerinin dinamiklerine göre dalgalı hareket trendi ile devam edecektir.

Kentsel Dönüşüm

Armutalan, İçmeler ve Beldibi ise; Marmaris’in yoğunluğunu daha geriden izlemektedir. Ancak buralarda da, arsa arzında çok ciddi daralma yaşandığını belirtelim. Dönüşüm süreci ise daha yavaş seyir izlemektedir. Butik sitelerin yapılması farklı taleplere yönelik seçenekleri piyasaya sunmaktadır.Marmaris yazlık-kışlık yıl boyu yaşanılır olması nedeniyle konut talebi açısından özellikle kiralık emlak talebini patlatmıştır.Satışa sunulan arsa parseli nerede ise kalmadığı için yeni inşaatlar kentsel dönüşümle sağlanmaktadır. Marmariste ev satın almak veya hayalindeki villa için arsa arayanlar için zaman artık günden güne, fiyat, sunum, seçenek açısından negatif yönde gelişmektedir. Marmaris satılık arsa için fırsatların değerlendirilmesi önerilir.