Konut Yatırımı Kazandırır

marmaris emlak ilanları

Gönenç Emlak Danışmanlık Şirketi 1994 yılında kurulmuştur

Satılık Konutlar

Muğla çevresi ve Marmaris piyasasında 28 yıl danışmanlık hizmeti veren Gönenç Emlak Şirketi konut yatırımı kazandırıyor açıklaması yaptı. Söz konusu yatırım yapmak olunca ilk akla gelenler arasında genellikle altın, döviz, faiz ve benzeri yatırım araçları gelir. Fakat son zamanlarda bu yatırım araçlarının arasına konut almak da eklendi. Hatta son yıllarda konut fiyatlarında yaşanan büyük orandaki artış miktarı, bilinen ve sıkça tercih edilen yatırım araçlarını geride bıraktı. Yatırım amaçlı konut almak, en çok yapılan yatırım aracı olarak gündeme oturdu. Turistik bölgelerde özellikle Marmaris satılık evler faiz oranlarında gerileme ile yoğun talep almaya başladı.

Daha önceleri sadece içinde yaşamak isteğiyle alınan konutlar artık yatırım amaçlı kullanılmaya başlandı. Peki, öyleyse yatırım amaçlı ev almak kişiye her zaman kazandırır mı? Yatırım amaçlı ev almayı düşünülen alıcılar öncelikle bu alanda geniş çaplı bir araştırma yapmalı, bilgi sahibi olmalıdır. Marmaris Emlak sektöründe profesyonel destek alarak zahmetli süreç kazandıran seçim olabilir.

Yatırım Amaçlı Konutlar

Aslında soruyu şöyle soralım. Yatırım amacıyla satın alınan konutlar kazandırır mı? Öncelikle konut yatırımı yapmak isteyen kişiler bunu uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görmelidirler. Aksi takdirde konut yatırımında kısa vadeli düşünmek büyük oranda zarara sebep olabilir. Her yatırım yüksek kazanç sağlamak amacı ile yapılmaktadır. Fakat yüksek kazanç beklentisi aynı zamanda beraberinde yüksek oranda risk anlamına da gelmektedir. Konut fiyatlarındaki yüksek artış seviyesi, insanların konut yatırımına daha kazançlı bir gözle bakmalarını sağlar düzey gelmiştir.

Ev Fiyatları Yükseliyor

Özellikle de büyük şehirlerde konut fiyatlarında görülen artış, altın, döviz, faiz ve benzeri yatırım araçlarında görülen artışı kat kat fazlası ile geride bırakıyor. Bu da konuta yatırım yapmayı daha cazip bir hale getiriyor. Konut yatırımında alınacak olan evin şehir içinde ya da şehir dışında olması da fiyatları etkileyen unsurlardan birisidir. Her zaman için şehir içindeki evlerin fiyatları daha yüksek olur.

Riskler Yönetilir

Şehir içinde alınan bir konutun fiyatının değişme olasılığı, şehir dışındaki bir eve göre daha yüksektir. Bu değişim pozitif yönde olup, şehir içinde bulunan evlerin fiyatlarında genel olarak bir artış gözlenmektedir. Şehir dışı bölgelerde alınan evlerde risk oranı her zaman için daha yüksektir. Eğer şehir dışında bir bölgede konuta yatırım yapmak istiyorsanız, bir hayli beklemeniz gerekebilir. Konut yatırımının uzun vadeli olması gerektiğinden bahsettik fakat özellikle şehir dışında alınacak bir ev için zarara uğramamak açısından bu sürenin en az 10 yıl olması gerekmektedir.

SELİMİYE EMLAK